Skip to content

Eind 2018 ben ik onderdeel geworden van het Amsterdamse kantoor van Marktlink. Daarvoor heb ik ervaring opgedaan bij één van de Big 4-kantoren, namelijk EY. De stap naar Marktlink was weloverwogen voor mij. Ondanks dat ik met gedreven en intelligente personen werkte, had ik minder affiniteit met de formele werksfeer en de gelaagdheid in projecten. Vanuit mijn startersrol bij EY was ik op zoek naar meer dynamiek in de werkzaamheden en persoonlijk contact met de ondernemer. Binnen een Big 4-kantoor ben je als starter logischerwijs een beperkt onderdeel van het proces en ligt de focus de eerste jaren voornamelijk op ondersteunende en analytische werkzaamheden. Nu zijn er natuurlijk veel mensen die dat prettig vinden werken, maar mijn ambitie lag ergens anders. Ik wil graag op een pragmatische manier bezig zijn met dealmaking en alle verschillende werkzaamheden uitvoeren. Vanuit mijn persoonlijke netwerk kwam ik in contact met een van de managers van Marktlink, en deze persoon schetste voor mij een heel ander beeld qua mogelijkheden. Bij Marktlink kan je bijvoorbeeld als consultant 2/3 al verantwoordelijkheden op je nemen die bij een Big 4 pas op director niveau aan bod komen.

Dat sprak mij aan in Marktlink en daar ben ik dan ook zeer blij mee. Ik krijg energie van uitdagingen, verschillende vormen van ondernemerschap en mensen met een goed verhaal. Naast deze verantwoordelijkheden spreekt ook de persoonlijke en commerciële insteek mij erg aan. Ik ben direct in de lead bij opdrachtgevers en verantwoordelijk voor mijn eigen succes binnen Marktlink.

Zelf bepalen hoe snel je gaat kan misschien wel als beste bij Marktlink. Ik help ondernemers dagelijks bij het behalen van hun doelen in misschien wel de meest intense en belangrijke periode tijdens het ondernemerschap. Ik ben een belangrijk onderdeel van het proces en merk direct de impact en toegevoegde waarde van mijn kwaliteiten. Tel daarbij op dat al mijn collega’s het vak met enorm veel trots en passie uitvoeren, en je hebt volgens mij een van de leukste werkgevers binnen de M&A.

Hesse van der Werk heeft Finance gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en een aantal jaren werkervaring opgebouwd in de transactiepraktijk voordat hij de stap maakte naar Marktlink. Eind 2018 is hij als ‘zij-instromer’ gestart. Ben jij ook geïnteresseerd in meer verantwoordelijkheden en een significante rol in het overnameproces van ondernemers in het MKB(+)? Bekijk dan nu de vacatures voor consultant.