Overslaan naar content

Sven Hissink deed internationale ervaring op bij Marktlink Denemarken

“Een waanzinnige ervaring in een geweldige stad”

“Geen moment heb ik getwijfeld toen HR een oproep deed voor het net opgezette International Assignment Program. Ze zochten een consultant die voor zes maanden naar Kopenhagen wilde om ter plekke mee te bouwen aan het net geopende kantoor. Ik werkte op dat moment al ruim een jaar bij Marktlink en had al wel zo’n onderbuikgevoel dat ik internationale ervaring kon opdoen. Toen deze kans zich voordeed, heb ik ‘m met beide handen aangegrepen.”

“Wat volgde waren gesprekken met HR en uiteraard met Jesper Fogh Duelund, de Managing Partner van Marktlink Denemarken. Daarin heb ik goed kunnen motiveren waarom ik dit graag wilde. Dat heeft natuurlijk te maken met mijn professionele ontwikkeling, maar ook op persoonlijk vlak ben ik erg op het buitenland georiënteerd. Bovendien werk je als beginnend consultant nog niet in vaste teams zodat je van verschillende collega’s veel leert. Dat maakt het makkelijker zo’n stap te zetten.”Bijdragen aan internationale groei “Eigenlijk heb ik nooit echt nagedacht over redenen om het niet te doen. Dat ik hierdoor interessante overnametrajecten in Nederland heb laten schieten, weegt niet op tegen alles wat deze waanzinnige ervaring in een geweldige stad mij oplevert. Het is heel gaaf om bij te dragen aan de internationale groei van Marktlink en de ‘kickstart’ in Kopenhagen in het bijzonder.”

“Mijn taken zijn heel divers: van het overbrengen van het Marktlink DNA op mijn Deense collega’s tot deal sourcing en het draaien van overnametrajecten. En daarin kan ik absoluut een meerwaarde hebben omdat ik enerzijds de Deense consultants kan opleiden en anderzijds Deense relaties en kansen kan koppelen aan het bestaande en internationaal uitbreidende netwerk van Marktlink.”Vertrouwen en verantwoordelijkheden “Ik vind het heel tof dat Marktlink dergelijke programma’s aanbiedt aan jonge consultants. Het zegt veel over het vertrouwen en de verantwoordelijkheden die je als beginnend consultant krijgt. En op persoonlijk vlak is het gaaf om in een nieuwe stad je weg te vinden tussen de locals. Je moet wel van een uitdaging houden en misschien een beetje eigenzinnig zijn om dit te doen. Wat dat betreft komt het motto van Marktlink – work hard play hard – ook zeker overeen met waar ik zelf voor sta. En eenmaal terug in Nederland komen er vanzelf weer nieuwe M&A-uitdagingen op mijn pad.”