Skip to content

Investment Associate

Netherlands, Noord-Holland, AmsterdamM&A

Job description

Ben jij geïnteresseerd in de snelgroeiende Private Equity en Venture Capital investeringswereld? Wil je deel uitmaken van een team dat wereldwijd investeert in top-tier Private Equity en Venture Capital managers? Producten ontwerpen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en wensen van succesvolle ondernemers die bij ons willen investeren?


Marktlink Investment Partners ("MIP") is op zoek naar nieuwe collega's met sterke sociale vaardigheden om onze groeiende organisatie verder te helpen opbouwen. Investment Associate is de eerste carrièrestap om door te kunnen groeien naar Investment Manager. Je bent financieel en analytisch sterk, maar vooral commercieel en sociaal vaardig. Je werkt niet alleen aan spreadsheets, je bent vanaf dag één betrokken bij het hele proces en ontmoet investeerders en werkt mee aan succesvolle fondsen!


Van de succesvolle kandidaat wordt verwacht dat zij/hij een grote interesse heeft in investeringen in particuliere markten en de wens heeft om een belangrijke rol te spelen bij de groei van MIP.


Rol en verantwoordelijkheden

Als Investment Associate ben je actief betrokken bij het MIP Private Equity team, gevestigd in Amsterdam maar we werken ook vanuit andere ML kantoren zoals Den Bosch. Je krijgt de kans om aan verschillende projecten te werken, zowel in het kader van deal & investment execution, fondsenwerving, investeerdersevenementen en analyse van de investeringen die we hebben gedaan.

Vanaf je start als Investment Associate op weg naar Investment Manager bieden wij een sterke commerciële en analytische rol. Strategisch benader je investeerders en andere relaties met ons fondsaanbod. Je bent pro-actief in klantenbeheer en het opvolgen van details en afspraken. Je leert veel van onze Investment Managers, eerst door mee te werken met hen en geleidelijk aan ga je steeds meer zelfstandig aan het werk.


Fondsenwerving & Structurering:

• Als Investment Associate in ons team krijg je direct contact met bestaande klanten en word je aangemoedigd om vanaf de eerste dag op pad te gaan en potentiële investeerders te ontmoeten!

• Je assisteert bij het opstellen van externe marketing- en fondsenwervingsmaterialen

• Je gaat erop uit en ontmoet nieuwe potentiële klanten en je begeleidt prospects

op particuliere markten en in Private Equity-investeringen

• Helpen bij het uitbouwen van MIP's bestaande klanten- en prospectenbestand, het bedenken van marketingmateriaal en het voorbereiden van follow-up Q & A na vergaderingen met klanten

• Ondersteunen van het team bij het onboarden van nieuwe klanten incl. voorbereiding van documenten

• Ondersteuning van de verschillende elementen van MIP’s feeder fondsen, waaronder fondsstructurering en -beheer en zaken met betrekking tot eindbeleggers.


Analyses & Beleggingen:

• Aan de investerings- en analysekant voer je due diligence uit op Private Equity- en VC-fondsen, bereid je materialen voor en deze presenteer je aan het investeringscomité van MIP en aan onze klanten.

• Je analyseert, selecteert en volgt beleggingsportefeuilles en beleggingsmogelijkheden op

• Je assisteert het team en onze klanten met analysetaken zoals het in kaart brengen van markten & fondsen, top-down Private Equity marktanalyse, het spotten van belangrijke trends, etc.


Monitoring & Rapportage:

• Assisteren van het team bij het monitoren en rapporteren van fondsen en investeringen inclusief het beoordelen van de prestaties van de bestaande portefeuille en diverse dagelijkse taken en projecten.

• Ontmoet regelmatig fondsbeheerders, dienstverleners en andere belanghebbenden en voer analyses uit op markten, kansen en macro-economische trends.

• Je assisteert bij de driemaandelijkse geconsolideerde rapporteringsstroom: hoe evolueert de portefeuille als geheel, welke verschillende tactische strategieën hanteert elk van onze portefeuillebeheerders om zich aan te passen/rekening te houden met veranderende omgevingen, welke acties moeten worden ondernomen als fondsbeheerders, wat zijn belangrijke thema's die van belang zijn voor onze klanten, enz.

• Opvolging van de Private Equity investeringen van onze individuele klanten: hoe presteren ze, welke deals doen ze, benchmarking performance, opvolging van kapitaal verzoeken, etc.


Je maakt deel uit van het Marktlink Investment Partners team, dat momenteel uit 9 personen bestaat. Wij zijn een hecht enthousiast team in een snel groeiend bedrijf.

Job requirements

Marktlink introduceerde in 2020 Marktlink Investment Partners, een investeringsmaatschappij. Als investeringsmaatschappij wil Marktlink Investment Partners (MIP) ondernemers en individuele investeerders toegang bieden tot Private Equity en Venture Capital fondsen. Bij MIP geloven we in het zien van kansen en het durven nastreven ervan, wat wordt ondersteund door onze ondernemersmentaliteit en werkcultuur. Wij bieden een breed scala aan ontwikkelingsmogelijkheden en veel verantwoordelijkheid om eigenaarschap te nemen binnen je eigen rol. Er is veel vrijheid om nieuwe dingen uit te proberen en mooiere manieren van samenwerken te ontwikkelen.


Herken jij jezelf hierin?

Je bent scherp, accuraat, resultaatgericht, denkt mee en krijgt graag dingen voor elkaar. Verder verwachten we van jou dat je de volgende ervaring en competenties meebrengt:

• Master in Finance of een ander financieel / bedrijfseconomisch veld

• Een track record in een financiële/corporate omgeving is nuttig bijvoorbeeld een stage of eerdere werkervaring. Tot 2 jaar werkervaring

• Je bent een sociaal en ondernemend persoon die zowel praktisch en strategisch inzicht als tactisch en commercieel inzicht heeft

• Je bent analytisch sterk, punctueel en enorm servicegericht

• Oog voor persoonlijke relaties en uitstekende communicatieve vaardigheden zijn een must

• Uitstekende Nederlandse mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en een professioneel niveau in Zakelijk Engels

• Je bent minimaal 36 uur per week beschikbaar.


Naast de eisen zijn we op zoek naar persoonlijkheid. Wie ben je?? Wat drijft jou? Wat maakt dat je opvalt?


Wat bieden wij?

• Je ontvangt een marktconform salaris en een aantrekkelijke bonus

• Onbeperkt verlof

• Flexibele werktijden

• Aegon pensioenregeling

• Voortdurende focus op je carrière groei

• Een informele, open maar ambitieuze bedrijfscultuur (bijv. jaarlijkse sociale evenementen)


Geïnteresseerd?

Door bij ons te komen werken, krijg je de kans om jouw toekomst in Private Equity en Venture Capital vorm te geven. We leren je graag kennen! Stuur vandaag nog je sollicitatie in door je CV, een korte motivatiebrief en een video (optioneel) in te sturen via de sollicitatieknop.


Een pre-employment screening kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure

or

4 STEPS TO A CAREER AT MARKTLINK

Let's connect

You have applied for the position that suits you. We will contact you within five working days.

Let's meet

How can you and Marktlink work together? Let's find out by starting the conversation. By phone or over a cup of coffee.

Let's dive deep

We want the best people, based on a care presentation and the Talent Motivation Analysis (TMA), we look at wheter you competences and talents fit into Marktlink.

Let's start

Have you tickled all the boxes and also succesfully passed the final interview? The official offer is headed your way. Together we will do great deals. Time for champagne!

Marktlink