Skip to content

Als junior consultant werk je niet in een vast team, je bent onderdeel van een poule. Zo werk je voor meerdere dealmakers en projecten tegelijk. Ik geef jullie graag een beeld van hoe mijn week als junior consultant er eigenlijk uitziet. Op maandagochtend begint de week met het inventariseren wat er die week allemaal moet gebeuren. Er staan deze week sowieso twee afspraken op de agenda. Op woensdag heb ik samen met het dealteam (partner, consultant en ikzelf) een kennismaking met een mogelijke koper voor een onderneming die Marktlink begeleidt tijdens hun verkoop. Daarnaast heb ik op een donderdag voor een ander traject een bespreking van het informatiememorandum. Verder ga ik deze week benaderen voor een aankooptraject.

Op dinsdag start ik met het benaderen van de markt voor de onderneming die graag wil groeien door middel van acquisitie. Het benaderen doe ik aan de hand van een lijst die je samen met een andere consultant uit het dealteam vorige week hebt opgesteld. Onze klant heeft de lijst gezien en beoordeeld en heeft aangegeven welke partijen ik mag gaan benaderen. Ik ga de hele lijst af en zorg dat ik alle verkregen informatie bijhoudt in het CRM-systeem.

Op woensdagochtend komen alle junior consultants van Deventer, mijn standplaats, bijeen om te overleggen. In dit overleg bespreken we samen alle projecten, vertellen waar we tegenaan lopen en kijken wie de mogelijkheid heeft om te helpen bij nieuwe projecten. Er zijn niet altijd nieuwe projecten om te verdelen en daardoor gaat het overleg snel. Dat komt goed uit want de eerdergenoemde afspraak staat al voor de deur. De kennismaking tussen verkoper en mogelijke koper verloopt soepel en de mogelijke koper lijkt geïnteresseerd. Goed nieuws, we spreken af volgende week contact te hebben over het al dan niet uitbrengen van een indicatieve bieding.

Donderdagmiddag komen de klanten van verkooptraject 2 het informatiememorandum bespreken, dus ’s ochtends overleggen we met het dealteam nog de vragen en opmerkingen die we voor de klant hebben. De rest van de dag ben ik bezig met het benaderen voor het aankooptraject en nabellen van ondernemers die ik dinsdag niet heb kunnen bereiken.

Vrijdag staat in het teken van het bijwerken van de actiepunten die uit de afspraken en de benaderingen naar voren zijn gekomen. Dit legt ook de basis voor waar ik volgende week mee aan de slag kan. Voordat ik het doorheb is het al vrijdagmiddag en dat kan maar 1 ding betekenen: op naar de bar en starten met die vrijdagmiddagborrel.