Skip to content

CFO Marktlink Groep

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamFinance

Functieomschrijving

Ben jij die ervaren CFO die meebouwt aan een internationaal Marktlink?

Marktlink biedt een unieke kans voor een energieke CFO die graag zijn of haar handen uit de mouwen steekt. Wij zijn een snelgroeiende internationale organisatie met Nederlandse roots en willen de Goldman Sachs voor ondernemers in Europa worden. We zijn in Nederland de grootste M&A speler en hebben dezelfde ambitie voor Europa. Naast het openen van nieuwe kantoren in België, Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië hebben we de laatste jaren nieuwe labels opgericht. De Marktlink Groep ondersteunt ondernemers in de gehele lifecycle. M-Ready begeleidt ondernemers bij het 'verkoopklaar’ maken van hun organisatie en Marktlink Investment Partners investeert in toonaangevende private-equityfondsen. Ons nieuwste label, Welt, verleent dezelfde diensten op het gebied van venture capital.


Marktlink is continue in beweging en verandert van een MKB-bedrijf naar een middelgrote Europese investment bank. Een dynamische transitiefase waar het MT een belangrijke rol in heeft. Voor ons MT zijn wij daarom op zoek naar een gedreven CFO die proactief is, kansen ziet en benut en ervaring heeft in een soortgelijke functie en omgeving. We zoeken een CFO die de business control voor de groei van 200 naar 500 medewerkers gaat leiden en realiseren. Je wordt de drijvende kracht achter het opstellen en realiseren van de strategie!


Jouw verantwoordelijkheden

In deze functie werk je nauw samen met de (drie) Managing Partners en het (Groep) Management Team aan de ontwikkeling en executie van de groeistrategie van Marktlink. Jouw focus ligt op de groei van de gehele Marktlink groep en het verder professionaliseren van een (internationale) serviceorganisatie op het gebied van finance, taks en legal. Het integreren van nieuwe landen en kantoren en vervolgens optimaliseren van de samenwerking en groei, niet alleen vanuit een financiële structuur maar ook juist de taks en legal kant ervan.


Als analytisch sterke financial met een business focus ben je continu met de, gevraagde en ongevraagde, doorvertaling van ontwikkelingen bezig. Je zit daarom dicht op sales zodat je kunt helpen sturen met analyses, rapportages en het opstellen en bewaken van KPI's. 


Je zorgt er samen met je MT-collega's voor dat de business supportafdelingen klaar zijn voor schaalbaarheid bij nieuwe business proposities zowel in binnen- als buitenland. Je bent een belangrijke trekker in het komen tot operationele verbeteringen. 

Vereisten

Jouw achtergrond

Na het lezen van de verantwoordelijkheden en mogelijkheden die de rol CFO jou biedt, sta jij aan! Ondernemen, verbindingen leggen en kansen grijpen zit in je bloed. Je beheerst je vak, bent hands-on en staat sterk in je schoenen. Je bent energiek, positief ingesteld, betrokken en slim! Je weet als geen ander hoe je financiële en business rapportages moet verzorgen, maar ook hoe je (internationale) projecten moet leiden. Je bent nauw betrokken bij de business en bent daarom de onmisbare business partner om van de groeiambitie van Marktlink een succes te maken. Je kunt goed luisteren en houdt dingen graag simpel. 

Je hebt een afgeronde opleiding op WO-niveau en minimaal 10 jaar ervaring als (eind)verantwoordelijke in een soortgelijke functie. 

Internationale ervaring is essentieel voor de functie en daarnaast heb je als CFO bij voorkeur ervaring opgedaan bij zowel een snelgroeiende start-up / scale-up als een grote speler. Je werkt data gedreven, zelfstandig, proactief en pragmatisch. Verantwoordelijkheid nemen is jou niet vreemd, maar je betrekt graag anderen erbij om samen de gestelde doelen te behalen.  Je ziet kansen en handelt ernaar. Ervaring met PE deelnemingen en het openen van nieuwe internationale kantoren met de daarbij behorende wet- & regelgeving, culturen en de uitdagingen die daarbij horen is een pré.  Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Flexibiliteit in werkuren en reizen is voor jou vanzelfsprekend. 

Ons aanbod

Een unieke kans om Marktlink verder uit te bouwen. Een jonge dynamische club waar hard wordt gewerkt en successen worden gevierd. Bij Marktlink geloven we in investeren in talent en het versterken van elkaars krachten. Je krijgt uiteraard alle vrijheid om je rol maximaal in te kunnen vullen. Je hebt geen vaste standplaats, maar bent welkom op al onze kantoren. Zichtbaarheid binnen Marktlink is belangrijk, maar deels vanuit huis werken is mogelijk, evenals een flexibele indeling van werktijden. 

De arbeidsvoorwaarden zijn (meer dan) marktconform, met een deel vast salaris maar ook een bonusregeling. Je neemt deel aan onze Aegon pensioenregeling en eventueel aan de ANW-hiaatverzekering. Daarnaast hoort bij deze functie een leaseauto, telefoon en laptop.  


Interesse?

Voel jij je geïnspireerd door de groeiambities van Marktlink, ben jij geprikkeld om de uitdagingen die hierbij komen kijken aan te gaan en herken jij je volledig in de functie-eisen? Reageer dan direct! Na ontvangst van jouw cv en motivatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking. Heb je toch nog vragen naar aanleiding van deze informatie, neem dan contact op met Petra Wijnholds 

Over Marktlink

Marktlink is al 26 jaar specialist in fusies en overnames voor het MKB(+). In onze organisatie werken meer dan 150 gedreven professionals met een gemiddelde leeftijd van 33 jaar. Zij vertegenwoordigen alle disciplines die relevant zijn tijdens fusies en overnames: Marktlink is hierdoor een van de weinige kantoren die overnametrajecten van A tot Z in eigen huis begeleidt en uitvoert. Marktlink kenmerkt zich door een zeer ondernemende cultuur en werkomgeving, waarbij de nadruk ligt op kansen, verantwoordelijkheid, ontwikkeling en autonomie.  

Op dit moment heeft Marktlink 5 kantoren in Nederland (Amsterdam, Gouda, 's-Hertogenbosch, Deventer en Drachten), 1 kantoor in België (Antwerpen) en 1 kantoor in Duitsland (Düsseldorf), 1 kantoor in Denemarken (Kopenhagen) en sinds begin dit jaar ook een kantoor in Groot-Brittannië (Manchester). In de komende 5 jaar wil Marktlink meer dan verdubbelen en voet aan de grond krijgen in 10 Europese landen. Marktlink is nummer 1 op het gebied van aantal deals per jaar volgens de M&A League Tables in NL, en wil een autoriteit zijn op het gebied van fusies en overnames voor MKB-ondernemers in Europa.   


Een integriteitsonderzoek / pre-employment screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
of

Marktlink